Kontinentalsäng Bäst i Test

I det här inlägget önskar vi på Möbelhem att presentera den bästa kontinentalsängen för svenska konsumenter. Vi önskar presentera den sängmodell som helt enkelt är Bäst-i-Test! Självfallet är det så att den modell vi utser kanske inte utgör förstaval för alla de som letar efter en ny säng därute, och det är heller inte vår ambition. När det gäller sängar är de personliga preferenserna och behoven extra viktiga att ta hänsyn till varför vi uppmuntrar dig att välja en annan modell än just den vi rekommenderat, ifall du tror att den kommer att visa sig bättre anpassad för just din specifika situation. När vi utsett den säng som vi anser för att vara Bäst-i-Test är det någon slags allroundbaserad bedömning vi gått efter. Detta betyder med andra ord att vår Bäst-i-Test-säng passar bäst till ett så stort segment av den svenska befolkningen som möjligt. Det betyder inte att den passar precis alla.

Kontinentalsängen är populär och därmed är utbudet anpassat till en stor och uppskattande publikskara. Det här gör såklart att det kan kännas lite överväldigande att sortera bland alla modeller och varianter och vi förstår din förvirring. Därför erbjuder vi den här presentationen av Bäst-i-Test kontinentalsängar.

 

—> Erbjudanden på kontinentalsängar finner du här! <—

 

Först och främst är det väl värt att i korthet presentera vad som gör kontinentalsängen så speciell och därmed i förlängningen ge skäl till varför den här bäst-i-testguiden överhuvudtaget har något existensberättigande. För den som är intresserad av kontinentalsängar mer generellt rekommenderar vi vår guide till kontinentalsängar. Den finner du här.

Kontinentalsängen är en lite lyxigare sängmodell som detta till trots enkelt går att få tag på till ett rimligt pris. Eftersom dess uppbyggnad består av flera lager skum och fjädring skänker modellen en komfort som inte kan sägas vara något annat än utöver det vanliga. Därtill är det värt att lyfta fram sängens osedvanliga höjd vilken har visat sig ha en helt fantastisk effekt på alla dem som lider av kroppsliga åkommor var man i kontinentalsängen, till skillnad från i andra sängmodeller kliver rakt ut till stående, istället för att häva sig upp från långt ner på golvet. Främst är det såklart ryggproblem och olika former för ledbesvär som motverkas.

Hur väljer man ut ”den bästa”?

Självfallet är det inte endast en parameter man kan gå efter när man utser vilken kontinentalsäng som förtjänar epitetet ”bäst i test”. I en designkänslig ålder som 2010-talet definitivt kan hävdas vara spelar exempelvis kontinentalsängens estetiska värden en betydligt större roll för en bäst-i-testranking än vad det gjort för kanske femton eller tjugo år sen. Komforten och dess positiva inverkan på den som förväntas ligga i sängen och hens nattsömn är utan tvekan vad som bör prioriteras högst. I annat fall hade det inte varit mycket till Bäst-i-Testranking av en kontinentalsäng!?

Men vad betyder egentligen komfort? Många skulle säkert säga att definitionen är en mjuk säng. Det är vi på möbelhem.se övertygade om utgör en tämligen universell förklaring på vad komfort egentligen är, och inte är. Dessvärre är den faktiskt något missvisande eftersom en mjuk säng inte alls per definition är något man bör sträva efter, ifall ens kroppstyp och personliga preferenser inte är specifika för just den typen av säng. Då är det självklart en mjuk säng man ska ha. Problemet är bara att många konsumenter utgår från att en provliggning på fem-tio minuter eller kanske till och med mindre än så i en sängbutik förtäljer dem exakt vad för slags sängmodell de bör inhandla och ta med hem. Som sagt är det här ingen vidare strategi och framförallt möjligen direkt skadlig ifall en mjuk säng (vilket är vad de flesta väljer efter en kortare provliggning) definitivt inte är vad du behöver för att få en bättre nattsömn.

I vårt Bäst-i-Test inlägg har vi tagit ställning till ett så brett perspektiv som möjligt där såväl design som komfort och prisvärdhet tagits med i beräkningen för att utse dem bästa alternativen ute på marknaden. När det gäller design önskar de flesta ha en ganska stilren säng och de flesta konsumenters smak ligger ganska långt ifrån det som i tidigare tidsåldrar kunde vara ganska extrema smyckningar och sniderier. Idag ska det vara avskalat och stilrent utan att för den sakens skull bli tråkigt. En balans som kan vara svårdefinierbar men som likväl är viktig för många konsumenter. Sängen har länge betraktats som blott en möbel i vilken man vilar men desto större utbudet har blivit och desto mer stilkänsliga även ”vanliga” svenskar blivit, desto viktigare har det också blivit att sängen fungerar som själva sovrummets trygga bas kring vilket alla andra inredningsdetaljer cirkulerar.

Jupiter – Bäst i Test

Jupiter

 

 

 

 

 

 

 

 

—> Köp din Jupiter kontinentalsäng här! <—

 

Jupiter är en tämligen svårslagen säng när det gäller det mesta och därför är den också den modell vi utser som Bäst-i-Test. Inte blott är den en fröjd för ögat med sin snygga men samtidigt enkla design, även när det gäller en rad andra kvalitetsmässiga hänseenden är Jupiter helt enkelt något utöver det vanliga. Jupiter är producerad i Danmark av leverantörer som känner det som utmärker det skandinaviska milda och relativt fuktiga klimatet varför sängen passar som handen i handsken för alla svenskar som letar efter en kontinentalsäng vars kvalitet de kan upplever att de kan lita på. Dessutom betyder det mycket att veta att arbetet skett i enlighet med skandinaviska arbetsvillkor där ingen i något led trampats på eller jobbat för en skamfullt låg lön.

Jupiter kontinentalsäng finns i några olika varianter och utföranden, häribland i storlekarna 140x200cm samt 180x300cm. Dessutom finns en specialutformad modell kallad Jupiter +95 kilo, vilken föga överraskande hänvisar sig till individer vars kroppsvikt överstiger nittiofem kilo vilket i sin tur innebär att de har behov av en säng som tar deras specifika behov i beaktande. Priset varierar något mellan de olika modellerna men för enkelhetens skull kan man säga att man som billigast kommer undan med att ge 7 995 kronor.

Vad är det mer specifikt och tekniskt som gör Jupiter till så mycket mer än bara en kontinentalsäng bland många andra? Bland annat är det extra madrasskiktet värt att omnämna som betydelsefullt, eftersom det ger såväl extra stöd och komfort som den där lite osedvanliga höjden vilken skänker den som sover i sängen en betydligt enklare uppstigning än vad många är vana vid efter åratal av att ha sovit för långt ner mot golvet. Därtill har du möjlighet att välja mellan två olika alternativ av bäddmadrass varför du med stor enkelhet kan personanpassa din säng hela vägen ner till minsta detalj. De två olika valmöjligheterna består av en bäddmadrass med kärna av antingen memory foam eller latex. Memory foam-madrassen har den egenheten att den formas efter din kropp och närmare bestämt efter de punkter på din kropp som avger värme. Det här är en finess som väldigt många uppskattar men det kan även innebära en del problem för dem som lätt tycker att det blir för varmt i sängen om natten eftersom memory foam tillvaratar och bevarar kroppsvärme. Till dessa personer rekommenderar vi därför istället latexmadrassen vilken ger ifrån sig störst tryck där trycket från dig är som allra störst, varför dina tryckpunkter effektivt avlastas. För den varmblodige är latexmadrassen dock främst välkommen eftersom den istället för att som memory foam-madrassen bevara värme avleder kroppsvärmen.

Venus – ännu en vinnare

Venus

 

—> Köp din Venus kontinentalsäng här! <—

 

Okej, Jupiter kanske vann äran i att vara Bäst-i-Test men det betyder ju inte att Venus inte har något att erbjuda. Tvärtom! Faktum är att det är en tvåa väl värd att vara etta med tanke på att modellen uppnår samma höga kvalitet och stilrena design som systerskeppet Jupiter.

För designens men såklart även hållbarhetens skull är Venus kontinentalsäng klädd med exklusivt möbeltyg vilket skänker ditt sovrum något lite extra. Precis som i fallet med modellen Jupiter handlar det om en högkvalitativ produkt rakt igenom och även här talar de danska produktionsvillkoren till svenska konsumenters fördel. Till resårmadrassen erbjuder Venus ett så kallat ”hybridskum” vilket fungerar såväl elastiskt som ventilerande. Bäddmadrasserna är i modellen Venus vidare uppgraderade till att bestå av en tjockare kärna såväl som ett silkeslent överdrag med kylande och ventilerande bambufibrer. Just som Jupiter erbjuder har du med Venus möjlighet att själv välja huruvida det är en kärna av latex eller memory foam som du väljer till din bäddmadrass, medan resårmadrassen som redan omnämnts består av hybridskum.

I övrigt tycker vi att det är värt att lyfta fram den stabila grund som du vilar på ifall du väljer att köpa en Venus kontinentalsäng. Sängen består nämligen av två ramsängar av högsta tänkbara kvalitet, vilka är placerade i och omges av en hög och motståndskraftig träram. Ovanpå skiktet med ramsängarna vilar sedan en vändbar resårmadrass där själva vändbarheten bidrar till en längre hållbarhetstid. Högst upp finner man sedermera bäddmadrassen som du som konsument själv avgör ska bestå av memory foam eller latex. Som redan tidigare genomgåtts fungerar memory foam på sådant vis att det reagerar på din kroppsvärme vilket gör att du sjunker ner just där kroppsvärmen är som högst, vanligen på extra känsliga tryckpunkter såsom nacke, skuldror etc. Materialet bevarar även din kroppsvärme. Latex å sin sida ger störst tryck tillbaka just på din kropps tryckpunkter, vilket ger ett starkt extra stöd.

Att tänka på i övrigt

Vi här på Möbelhem önskar såklart hjälpa dig som konsument så mycket som vi bara kan och vi hoppas därmed även innerligt att exempelvis det här inlägget tjänar sin nytta som bra guide till det där med sängköp. Med det sagt avråder vi ingen från att studera vidare även på egen hand för att finna det hen letar efter. Det allra viktigaste när man köper säng är att vara väl påläst och inte bara kasta sig över det första man hittar. Därtill ska man inte låta sig nedslås av det rika utbudet på modeller som alla utlovar den ena finessen och specialiteten till såväl höger som vänster. Med tämligen basal kunskap om vad som finns därute och vad du som konsument bör sträva efter att finna kan du utan större problem navigera det genom vad som annars lätt ter sig som en veritabel djungel av tekniska termer och annat du inte förstår dig på.

En kontinentalsäng är som bekant något lite mer och lite extra än bara exempelvis en ramsäng och därför är det väl värt att investera inte blott i en kontinentalsäng, vilken som helst, utan rent faktiskt i en av allra högsta kvalitet. Vi här på Möbelhem rekommenderar att du läser inte bara det här Bäst-i-Test inlägget utan även den särskilda sida vi vigt åt kontinentalsängen. Där går vi igenom i stort sett allt som finns att genomgå omkring varför det är en bra idé för dig att välja en kontinentalsäng samt vad du kan förvänta av sängmodellen. I det här inlägget går vi bland annat därför inte in på exakta detaljer utan fokuserar istället på att erbjuda en god guide till de två modeller av kontinentalsängar som vi rekommenderar högst för dig som konsument att lägga vantarna på.

Avslutningsvis

Vi utlovade att avslöja vår Bäst-i-Test kontinentalsäng och det gjorde vi också. Dessutom presenterade vi Venus som en god tvåa och genomgick den modellens finesser och egenheter. Avslutningsvis vill vi på Möbelhem egentligen bara önska dig som konsument lycka till i ditt sökande efter en bra och skön säng samt vänligt påminna dig om vikten att göra ett noga avvägt val när du handlar. Detta gäller såklart inte bara sängar utan möbler och andra större och mer ”permanenta” husgeråd i största allmänhet. Läs på, gör dig själv välinformerad och påläst, och gå därefter på jakt efter något som kan tänkas passa.

Din sängs betydelse kan omöjligen underskattas och därmed kan vidare tilläggas att detsamma kan sägas om din nattsömn. Varför inte göra det rätta valet och därigenom förbättra dina livsvillkor på otaliga sätt. En god natts sömn skänker nämligen större välbefinnande, ett bättre sexliv, bättre arbetsprestationer, samt en betydligt bättre utgångspunkt såväl fysiskt som mentalt för den som tränar eller ägnar sig mycket åt fysisk aktivitet. Vi på Möbelhem tycker att du förtjänar allt det här och lite till.

SOV GOTT!

 

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *