För dig med dålig rygg

Dessvärre är det alltför många svenskar som på grund av att de sover i en säng som inte är anpassad efter deras behov förvärrar sina sedan tidigare existerande ryggproblem. Det här inlägget är tänkt att förse dig som lider av ryggproblem med information om vad du bör tänka på och fästa särskild vikt vid, när du väljer säng.

—> Bra erbjudanden på ryggvänliga sängar finner du längre ner! <—

Förvärra inte dina ryggproblem!

Visste du att ungefär en tredjedel av ditt liv går åt till att sova? Det betyder att genomsnittssvensken spenderar nästan trettio år sängliggandes. Ifall det här var något folk uppvisade en större medvetenhet omkring skulle resonemangen inför ett sängköp förmodligen se lite annorlunda ut.

Tyvärr förhåller det sig så att den genomsnittlige svensken ofta sover i en säng som hen överhuvudtaget inte borde komma nära ens en gång. Rygg- och nackbesvär är oerhört vanliga och utbredda bland befolkningen och självklart finns ett samband mellan de här problemen och svenskars val av säng.

Trots att det inte finns någon statistik som bortom allt tvivel pekar på ett samband mellan att människor sover i fel sängar och psykisk ohälsa så är det inte alls ovanligt att mentala problem och depressioner av olika slag förvärras av dålig nattsömn. Att sova i en säng som inte är anpassad efter dina behov ger dålig nattsömn. Punkt.

Var inte snål!

På arbetsplatser av idag, oavsett om det rör sig om ett fabriksgolv eller ett kontor, repeteras ofta vikten av ergonomi och många tycker därför inte att det är särskilt märkligt att spendera en hel del extra pengar på specialdesignade kontorsstolar eller skrivbord. Samtidigt är samma personer inte sällan beredda till någon större investering när de köper en ny säng. Gör inte samma misstag du också … var inte snål när du köper säng! Det är bara du som förlorar på det i längden.

Att hålla utkik efter

Flera kiropraktorer rekommenderar en ställbar säng som ett gott alternativ för dem som dras med problem med dålig rygg. Den ställbara sängen är såklart även fördelaktig också ur strikt bekvämlighetsmässigt hänseende, men främst ett riktigt bra verktyg för dig med kroppsåkommor och problem av olika slag.

Viktigt att tänka på är stoppningen mellan madrassens fjädrar, var exempelvis en skummadrass inte utgör något optimalt val medan en latexmadrass som är betydligt mer tryckkänslig kan göra under för din dåliga rygg. Att rekommendera är att ta god tid vid ditt köp av säng och under som helst förutsättningar hasta fram eller skrida huvudlöst till verket. Behåll din plånbok i fickan tills du är helt säkert (… helt säker! …) på att sängen du funnit rent faktiskt är den som fungerar bäst för dig och din rygg. Du förtjänar det!

Tips på bra sängar för din dåliga rygg

Venus Ramsäng

 

 

 

 

 

 

 

VENUS RAMSÄNG
—> 7 295 Kronor <—

En modell som utgör ett särskilt bra val för dig med ryggproblem och vidare en modell som precis som de andra i Venusserien är stoppad med cooltex-skum. Ramsängen är producerad av Kinnabädden med bas i Danmark, tidigare Sverige och de bakomliggande produktionsvillkoren utgörs av de bästa och mest högkvalitativa tänkbara. Pocketfjädrarna i Venus tar hänsyn till din unika kroppsbyggnad och anpassar sig efter såväl din vikt som din liggställning.

Venus +95 kilo Ramsäng

 

 

VENUS RAMSÄNG +95 KILO
—> 8 295 Kronor <—

Skillnaden mellan den här modellen och den ”vanliga” Venus ramsängen är att den här är särskilt anpassad för individer vars kroppsvikt överstiger nittiofem kilo. Därtill är Venus Ramsäng +95 kilo utrustad med multipocketfjädrar istället för pocketfjädrar, vilket rekommenderas till de personer med högre kroppsvikt eftersom det skänker en fasthet och ett stöd på de ställen där man har störst behov för det.

Venus

 

 

 

 

 

 

VENUS KONTINENTALSÄNG
—> 11 995 Kronor <—

Venus kontinentalsäng är uppbyggd av två ramsängar av högsta kvalitet. Kontinentalsängen har en del fördelar då man jämför med andra slags modeller eftersom de flera madrasskikten ger ett mer balanserat stöd. Dessutom gör sängens höjd uppstigandet betydligt behagligare då man i en kontinentalsäng kliver rakt ur sängen, snarare än att kliva upp ur den. Det gör skillnad.

Jupiter

 

 

 

 

 

 

 

JUPITER KONTINENTALSÄNG
—> 7 995 Kronor <—

En snygg kontinentalsäng med stilren design som därtill ingår i Jupiterserien, vilket bara i sig självt är ett kvalitetstecken. Sängen är producerad i Danmark och är särskilt anpassad till ett fuktigt och milt skandinaviskt klimat, vilket kan visa sig betydelsefullt i längden. Kort sagt utgör Jupiter Kontinentalsäng ett stabilt och träffsäkert val som är såväl hållbart på lång sikt som i ett betydligt kortare perspektiv än så.

Venus

 

 

 

 

 

 

 

 

VENUS STÄLLBAR SÄNG
—> 12 498 Kronor <—

Den här modellen av ställbar säng har en botten bestående av en 20 cm tjock träram som ger en behaglig sovhöjd medan den ställbara funktionen styrs av en trådlös fjärrkontroll där motorn säkerställer en minimal ljudnivå, oavsett ifall det är fot- eller huvuddelen som höjs och sänks. För dem med en lite känslig nacke finns dessutom en särskild nacklyftsfunktion där toppen av madrassen utrustats med extra rörlighet för att skänka nackpartiet extra stöd … ungefär som en extra kudde!

Venus +95 kilo

 

 

 

 

 

 

 

 

VENUS STÄLLBAR SÄNG +95 KILO
—> 13 498 Kronor <—

Precis som i andra +95 kilomodeller är det här sängen för dig vars kroppsvikt överstiger just nittiofem kilo, i det här specifika fallet i en ställbar utgåva. Multipocketfjädrar ger dig hela 504 individuella stödpunkter vilket skänker en mycket fast säng. För den som så önskar finns dessutom möjligheten att ladda ner Linaks Bed Control applikation vilket ger en möjlighet att med din I-phones hjälp, snarare än med fjärrkontrollen höja och sänka fot- såväl som huvuddelen.

Sammanfattningsvis

Vilken säng du sover i har en stor och definitivt vittgående effekt på ditt liv och ditt välmående i övrigt. Att investera i en riktigt bra modell borde därför inte vara något uppseendeväckande utan snarare en självklarhet. Det är många som inte lägger den ork och den energi in i det här som de borde, men vi rekommenderar att du inte sållar dig till gruppen utan istället står på egna ben och gör ett klokt val. Du förtjänar det. Lycka till!

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *