Bäddsoffan – fågel, fisk eller mitt emellan?

Des 552: Soft Pacific Pearl

Fina erbjudanden på bäddsoffor följer längre ner i inlägget!

Bäddsoffan är en ganska försakad möbel och betraktas inte sällan som i stort sett ingenting. Det är varken en ordentlig och bekväm soffa eller för den sakens skull en säng som lever upp till sitt namn. Många betraktar den som något man tvunget har stående i ett hörn eftersom man aldrig vet när man får besök av en eller flera goda vänner. Och ifall det blir sent måste de ju faktiskt ha ett ställe var de kan sova. Alltså köper man en bäddsoffa.

Vi här på Möbelhem tycker att det är lite synd att det ser ut såhär och avråder vem det än må vara som går i tankar om att köpa en bäddsoffa att betrakta det som blott ett framtvingat köp. Okej, det kanske inte är den roligaste möbeln att gå på jakt efter, främst eftersom det ofta inte handlar om en möbel man själv kommer att ha särskilt stor glädje av i längden. Men att köpa en bäddsoffa behöver inte vara något man gör motvilligt varefter möbeln utgör något man inte får någon större glädje av. Tvärtom kan man vid köp av den rätta bäddsoffan komma hem med en möbel som inte blott är till hälften soffa, till hälften säng, och därmed inte riktigt något av det. Vid ett köp av den rätta bäddsoffan är den möbel man i slutändan tar med sig hem istället båda delar i lika hög grad, d.v.s. en soffa som också är en säng, som också är en soffa, som också är en säng …

Varför köpa en bäddsoffa?

En bäddsoffa kan mycket väl vara historiens mest funktionella möbel eftersom det nämligen är mycket svårt att komma i tankar om något annat som kan konkurrera med att vara såväl en säng som en soffa, närmast magiskt hopfällbar. Några använder bäddsoffan som reguljär soffa och endast vid tillfällen av finbesök som säng. Andra har en bäddsoffa ståendes i ett deciderat gästrum. Men hur står det till med dem som använder bäddsoffan som reguljär säng? Alltså den säng de kryper ner i, natt efter natt.

Dessvärre avråder vi här på Möbelhem från den där strategin, d.v.s. att använda bäddsoffan som en helt vanlig säng. Det gör vi inte eftersom det per definition är livsfarligt eller något, vilket en stor del av den svenska studentpopulationen säkert skulle kunna skriva under på. Däremot är det inte att rekommendera att göra under en längre period. En bäddsoffa är helt enkelt inte tillräckligt väl anpassad för att en människokropp ska hade det optimalt av att ligga i den under längre perioder. Oavsett vilka ansträngningar leverantören gör för att uppnå så god komfort som möjligt är en bäddsoffa trots allt ingen säng och därmed inte anpassad för att sovas i varje natt. Var och en gör såklart som de vill, men vi på Möbelhem rekommenderar att du använder en säng som säng och inte en bäddsoffa som en säng.

För den som inte är beredd att ta steget från att helt göra avkall på den bäddsoffa de sovit i lång tid kan det vara ett bra alternativ att köpa en extra bäddmadrass att lägga ovanpå innan man går och lägger sig. Problemet med det här är dock att en av bäddsoffans huvudsakliga attraktionsvärden (d.v.s. funktionaliteten) lite går förlorad. Plötsligt står du med en extra bäddmadrass att finna plats till någonstans i ditt hus eller i din lägenhet. Inte alltid det lättaste. Och ska du så också släpa fram den varje kväll innan läggdags för att morgonen därpå släpa bort den igen? Många skulle säkert bli trötta av bara tanken på ett sånt här scenario. Men som sagt så är det ett alternativ, i varje fall.

Våra tips på bäddsoffor

 

 

 

 

 

 

UNFURL
8 000 kronor

—> Köp den här! <—

En stilren och danskproducerad bäddsoffa med ett brett urval när det gäller val av tygklädsel. Som utfälld (d.v.s. i det läge när möbeln fungerar som säng) läser dess mått 120×200 cm. Själva madrassen består i övrigt av pocketfjädrar och de elegant utsnidade träbenen avrundar möbeln till ett gott helhetsintryck.

Des: 551 - Brown Faunal Leather Look

 

 

 

 

 

 

GHIA
8 899 kronor

—> Köp den här! <—

En fräckt designad möbel som fungerar alldeles utmärkt som dagbädd. Den passar helt utmärkt till din middagslur, till gäster som kommer på besök, eller helt enkelt till enkelsäng. I utfällt tillstånd mäter GHIA 80×200 cm och själva madrassen består av pocketfjädrar. När det gäller textilöverdrag finns flera olika alternativ men man bör vara medveten om att vid beställning av specialtextilier resulterar detta per automatik i en längre leveranstid.

 

 

 

 

 

 

PUZZLE WOOD
9 289 kronor

—> Köp den här! <—

Bäddsoffa som i utfällt tillstånd mäter 110x200cm och som är utrustad med ett flexibelt ryggstöd. Modellen hämtar tydligt inspiration ifrån femtiotalets möbeldesign och har en komfortabel sitthöjd på 81cm, vilket också underlättar markant för förvaring under madrassen. För priset erbjuds också ett rikligt utbud av olika slags klädsel, helt beroende på tycke och smak.

Avslutningsvis

En bäddsoffa kan mycket väl visa sig vara en av de bästa investeringar du gjort i möbelväg, men kan också te sig som ett fullständigt meningslöst köp ifall du väljer fel. Det allra viktigaste bortom allt tvivel är att du lägger ner såväl tid som energi på att träffa ett bra val, och att det valet i just det här fallet avspeglas i att du lagt vantarna på en möbel som är i lika hög grad en bädd som en soffa, snarare än något halvdåligt alternativ till båda delar.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *