Att välja rätt säng

Bra erbjudanden på kontinental-, ram- och ställbara sängar finner du här!

 

Det spelar egentligen inte så stor roll ifall du köper en ramsäng, en kontinentalsäng eller en ställbar säng. Det du bör ha i åtanke är istället att oavsett vad du köper r det viktigaste att du aktivt tar ställning till fastheten i din madrass. För att kunna göra detta på bästa sätt finns några riktlinjer värda att följa:

  • För dig som väger under sjuttiofem kilo rekommenderar vi en madrass med pocketfjädrar samt en medium fasthet.
  • För dig som väger någonstans mellan sjuttio- och nittiofem kilo rekommenderar vi däremot pocketfjädrar i kombination med en fast fasthet, alternativt multipocketfjädrar tillsammans med en medium fasthet.
  • För dig som väger nittiofem kilo eller mer rekommenderar vi en madrass med multipocketfjädrar och en medium fasthet.

Tyvärr väljer alltför många svenskar att köpa en säng som är på tok för mjuk och efter att i närmaste sängbutik ha provlegat i blott några minuter slår man upp plånboken och tar den mjukaste sängen med hem. Sett från ett mer långsiktigt perspektiv är det här ett rent ut sagt dåligt val, eftersom mjukhetsfaktorn utgör något av en fälla. Utgå istället från våra riktlinjer kring vad som är bäst. De backas nämligen upp också av forskning och är därmed långtifrån godtyckliga.

Därför bör du köpa en ramsäng

—> Köp din ramsäng här <—

En ramsäng är ur en rent ekonomisk synpunkt alltid ett bra val utan att du som konsument för den sakens skull tvingas göra avkall på kvalitén. Det kan dock vara en bra idé att köpa en ramsäng med mer än blott ett lager fjädrar eftersom det inte riktigt i komforthänseende kan hävdas vara tillräckligt med ett lager.

Ramsängen är annars ett perfekt val för den som inte rör sig med den största budgeten men som samtidigt är medveten nog att träffa ett hälsosamt och långsiktigt val när det gäller att skaffa en ny säng.

Därför bör du köpa en kontinentalsäng

—> Köp din kontinentalsäng här! <—

Det självklara valet för de som föredrar att spendera natten som en kung eller drottning. Kontinentalsängen är helt klart det lyxigaste valet och erbjuder en helt fantastisk komfort med tre lager av madrasser. Som pricken över i:et är en kontinentalsäng även ett bra val för estetikern som inte endast betraktar sin säng som en möbel att sova i, utan snarare som en möbel i sig självt, oavsett dess specifika funktion. Med sin läckra design fungerar din kontinentalsäng utmärkt som en snygg inredningsdetalj i ditt hem.

Kontinentalsängar har länge varit populära i främst Nordamerika men har först nu även börjat att slå igenom på den skandinaviska marknaden. En av alla saker som utmärker sängen är dess höjd vilket bl.a. bidrar till att man inte kliver UPP UR en kontinentalsäng, utan snarare stiger man UR den. Det är ett bra hjälpmedel för alla dem svenskar som lider av ledvärk, dålig rygg o.s.v.

Därför bör du köpa en ställbar säng

—Köp din ställbara säng här! <—

Väldigt många svenskar skulle med lätthet uppleva sina sovrum som betydligt mysigare ifall de införskaffade en ställbar säng. Vad som utmärker den här modellen är att såväl huvud- som fotdelen kan höjas såväl som sänkas och blott sådana relativt små justeringar kan göra underverk ifall du tidigare upplevt att du inte sovit särskilt bekvämt om nätterna. För alla de som uppskattar att läsa eller se på TV i sängen innebär den ställbara funktionen att man inte tvingas vända och vrida på sig i timmar för att sen efteråt gå runt och beklaga sig över ont i kroppen.

Några fördelar med att köpa en ställbar säng inkluderar: en bättre nattsömn för dig som lider av ryggbesvär, motverkan av belastning på dina ben, bättre sömn vid sjukdom, motverkan av snarkande, underlättande av läsning och Tv-tittande ifrån sängen, samt en bättre nattsömn och större komfort för gravida kvinnor.

Den ställbara sängens alla funktioner och finesser kan ofta innebära ett lite högre pris men samtidigt handlar det om en investering som mycket väl kan hålla i tio till femton varför många drar slutsatsen att det något högre priset faktiskt också är värt besväret.

Därför bör du köpa en säng med förvaringsutrymme

—> Köp din säng med förvaringsutrymme här! <—

Att ha bra förvaringsutrymme i hemmet kan ofta utgöra skiljelinjen mellan ett mysigt och ett inte fullt lika mysigt hem. Sängkläder är som vi alla vet ofta stora och bylsiga och tar därtill en hel del plats så vad tar du dig så till när dina skåp redan från början är fullproppade med kläder och skor och en massa andra saker? Varför inte köpa en säng där förvaringsutrymme ingår i själva sängramen?

Som alltid har vi tagit hänsyn till det rent praktiska men samtidigt också det estetiska för att skapa den där lite speciella yin och yangkänslan man så gärna eftersträvar när det gäller ens sovplats. Alltså rekommenderar vi dem snygga och mycket praktiska sängar med förvaringsutrymme som du finner i länken ovan.

Ditt val av säng

Det är bortom allt som helst tvivel att det är av stor vikt att vi väljer en säng att sova i som behandlar vår kropp på bästa möjliga sätt. Obegripligt nog är antalet svenskar som förbiser sina egna behov en skyhög siffra, trots att någon officiell statistik på området självklart är svår att presentera. Det är enligt oss ingen överdrift att hävda att sängen är hemmets viktigaste möbel och med tanke på det enorma inflytande våra sömnvanor har på resten av våra liv är det synd att inte fler väljer att göra en medveten investering i en prisvärd säng av hög kvalité. Samma individer som förbiser det här är dessutom inte sällan mycket frikostiga när det gäller att exempelvis renovera sina kök och liknande. Vi förstår inte riktigt prioriteringen.

Vi förstår att vår guide omöjligen kan ge svar på alla frågor du kan tänkas ha, men likväl hoppas vi att ha bidragit med någon av den information som tjänar dig väl i ditt sökande efter en ny säng. En bra sak att komma ihåg är vikten av att göra sig välinformerad och inte alltid lita på den där magkänslan som i stunden ofta känns tillförlitlig men som i ett längre perspektiv inte sällan sviker dig. En kombination av magkänsla och mycket god kännedom om hur dina behov ser ut är vad vi rekommenderar. Lycka till!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *